Vertrek

by | Sep 1, 2020 | Reisverslagen

De reis begint

Vandaag brengen we, Anadya en Inno, een bieding uit op de dorpskerk in Dieren, Kerkstraat 41(a). Via onze adviseur Evert doen we een voorwaardelijk bod op drie percelen en de opstallen. En daarbij op een prachtige tuin met oude bomen.

In gedachten zijn we al weer daar, ter plekke. Zoals wel vaker de afgelopen tijd. Vandaag voelt als de deur van ons huis in Wageningen uit stappen; niet om dit huis achter te laten. Wel alsof we op weg gaan, met die nieuwe bestemming voor ogen.

Een kleine drie maanden aan voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan. Eerst, in de maand juni hebben we na de eerste bezichtiging van de locatie bij onszelf onderzocht of deze bestemming past bij onszelf. Hoe is het om de toekomst daar voor ogen te hebben. We maken onze voorstellingen en denken onszelf in kerk en woning in Dieren. We verkennen de omgeving.

In juli spreken we ons plan uit naar deze en gene in eigen omgeving. De idee wordt uitgewerkt met een adviseur. Een korte kennismaking volgt met gemeente Rheden; deze keer via een Zoomsessie. Dat is videobellen vanwege Covid19 😉 We trekken in deze vakantietijd erop uit. Twee weken naar Frankrijk; daarna nog enkele weken her en der in Nederland. Spontane reacties zeggen en spiegelen ons, dat het lijkt te passen: de plek, onze plannen met wie wij zijn. We ‘krijgen’ energie. Krijgen is hier ook ontvangen van bevestiging.

In augustus wordt het serieus. Kennismaken met partijen: ter plekke met eigenaren en nogmaals de gemeente. We vertellen ons verhaal, wat we voor ons zien. We bedenken wat er nodig is om op weg te gaan; en verzamelen de eerste bagage. We stippelen routes uit. Gaan we met ons tweeën op pad? Of zoeken we reisgezelschap!
Niet een, maar meerdere sporen hebben we te bewandelen. Wat blijft: we gaan op reis.

Afgelopen week zijn voorzichtig enkele uitnodigingen aan familie, vrienden, bekenden uit gegaan. De eerste aanmelding van een reisgenoot per vandaag, de 1ste september is binnengekomen.

 

De reis is aangevangen!