Her Inneren

by | Sep 9, 2022 | Reisverslagen

Wakker uit de zomerrust

Vanaf half augustus was het gedaan met de zomerstilte, en rust. Met het afstand nemen en de retraite.
Hoewel wij nog wat uitstapjes en vrije dagen tegoed hadden ging alles weer áán: agenda afspraken plannen, extra overleggen en blijkbaar hadden we allebei iets uit te zieken. Onverwerkte indrukken, ervaringen van in en vóór de zomer? Of was het ook de vraag, wat wij nu aan moeten met de ‘door denderende trein van chaos’ in ons land en in de wereld?
Op 12 augustus nog, hadden we elkaar gezegd dat we door willen vanuit de vraag, wat wij zelf willen (realiseren); wie wij zèlf zijn. … dat we elkaar daar telkens aan helpen herinneren.

Mooi om zo de sfeer van de septembermaand te ervaren: wakker worden uit de zomertijd. Waarin we even van de wereld (weg) waren.
En bijzonder om dit jaar, anno 2022 ons te realiseren – te herinneren – dat drie vragen ons zó kunnen helpen een nieuw seizoen in en aan te gaan, als een soort van starter:
* Wie ben ik?
* Wat raakt mij – waar is mijn hart vol van? Wat wil ik wezenlijk?
* Wat heb ik, Zelf nu nodig?
Wij stellen graag deze vragen aan elkaar. Want wonderlijk hoe het luisteren van de ander helpt bij het formuleren en uitspreken van de (ant)woorden. Het ont-moeten helpt en versterkt zo het her-inneren. Het is een cadeautje van jou aan mij – aan mijn Zelf 😉

Vorige week donderdagavond 1 september mocht ik (Inno) genieten van de generale training Remind learning door mijn zoon, samen met een medestudente. In de kern draait dit programma erom, dat studenten, als ervaringsdeskundigen met leerlingen en studenten in gesprek gaan over hoe te leren.
Wat mij treft, is dat naast kennis en inzicht in essentie eigenaarschap nemen over jouw eigen leerproces, de sleutel is om succesvol onderwijs te volgen…. om je te ontwikkelen. Ieder mag gewoon experimenteren, lees onderzoeken, wat voor haar of hem werkt. En daar kun jezelf, en met elkaar op reflecteren.
Het lijkt het dagelijkse leven wel.
Ik ben blij, overal om ons heen te zien hoe mensen wakker worden.Dat eigenaarschap nemen erbij hoort, zegt wel wat. Her-inneren is meer dan alleen ‘re-mind-en’. In volle omvang kun je her-inneren ook vertalen met ‘re-heart-en’! Luisteren naar je eigen innerlijke stem (weten) is meer een hart- dan hoofdzaak. Er is ook moed voor nodig, courage. Afgeleid van le coeur …

We wensen onszelf en jou veel succes met her-inneren.
Huis van Licht en Vrede pakt de draad weer op, en gaat gewoon verder.
O ja, met de uitnodiging om Samen aan Tafel te gaan dit najaar. En andere activiteiten natuurlijk.

 

Met warme groet, Anadya en Inno

Uitnodiging: diner, gesprek & ontmoeting

Samen aan tafel

Stel je voor, een avond met elkaar genieten van heerlijk vegetarisch & biologisch eten, in goed gezelschap met inspirerende gesprekken.

Wanneer: vrijdag 23 september, 14 oktober, 11 november (VOL) en 9 december
Tijd: om 18:00 uur
Waar: met max. 4 genodigden bij ons aan tafel in Wageningen

We vragen je om iets van jezelf, iets persoonlijks, mee te nemen en in te brengen: van een lied of gedicht tot een voorwerp of kunstwerkje.
Een donatie voor deze avond is welkom, in geld of anderszins aan het initiatief Huis van Licht en Vrede.

Chef-kok Anadya en gastheer Inno verwelkomen je van harte!

 

Geïnteresseerd?

Laat het ons gauw weten en we sturen je een uitnodiging met verdere informatie.

Je kunt je via deze link inschrijven.

 

Ga naar de AGENDA
voor overige activiteiten.

 

Huis van Licht en Vrede

We roepen in herinnering met welke intentie er begonnen is aan Huis van Licht en Vrede; het creëren van een pleisterplaats op de reis door het leven, een ervaringsplek van en voor innerlijk leven. Een plek die we met elkaar mogelijk maken, waar iedereen zich thuis mag voelen, indachtig:

Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren.
Wij zijn mens op Aarde met verstand en geweten begiftigd, levend in vol bewustzijn; wij streven ernaar in een geest van broeder- en zusterschap samen te leven.

Vrij naar Artikel 1 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens – VN

 

In deze zin willen wij onze gemeenschap verder (uit)bouwen; willen we krachten bundelen en kennis en ervaring delen. Kortom, de reis gaat door.