Opnieuw woorden geven

by | Dec 23, 2022 | Reisverslagen

Eens, in vervlogen tijden kwam het Woord van God.
In oude kennis, wijsheid en wetenschap klinkt een veelheid aan scheppingsverhalen.

Inmiddels, vandaag de dag leven we ontelbare woorden, verhalen, geschriften en boeken verder. En ultiem kunnen wij, mensen overal ter wereld via beeld en geluid ‘live’ kennis nemen van wat er gebeurt. .. Alsof we er zelf deel aan hebben.
Het leven als een stroom modder, die alles meesleurt? Als een (stoom)trein die almaar doordendert? Velen voelen zich machteloos. Aan de vooravond van Kerst 2022 is het hoopvol te zien hoe meer en meer mensen zelf woorden geven aan een toekomst die ieder voor zich ziet.
Ieder jaar vieren velen het kerstgebeuren weer: in de lang(st)e midwinternacht zien we hoopvol uit naar het licht. Van kerstavond tot Driekoningen staan we stil en nemen we tijd om te ontmoeten en verhalen uit te wisselen met elkaar. Daar middenin wisselen we van kalenderjaar, in de van-oud-naar-nieuwjaarsnacht.

Als we beseffen hoe al die woorden, wensen en intenties van ieder van ons scheppende toekomstkracht in zich dragen, dan is het de moeite om opnieuw woorden te geven aan die toekomst.
– Wat zie je lichtend voor je, voor jezelf en met elkaar?
– Waar draag je jouw liefdekracht aan bij?
– Hoe wil je jouw eigen leven leiden?

Met deze vragen gaan wij Kerst 2022 vieren. Alle dagen en nachten van kerstavond tot Driekoningen of met een modern woord kerstvakantie gaan we op zoek naar nieuwe woorden. En we twijfelen er niet aan dat er evenzovele oude begrippen langs gaan komen 😉

Wij wensen jou stille en rustige Kerstdagen waarin ruimte ontstaat voor eigen nieuwe woorden en nieuwe levensenergie voor 2023.

 

Met warme groet, Anadya en Inno

Uitnodiging: diner, gesprek & ontmoeting

Samen aan tafel

Stel je voor, een avond met elkaar genieten van heerlijk vegetarisch & biologisch eten, in goed gezelschap met inspirerende gesprekken.

Wanneer: vrijdag 24 februari en 17 maart
Tijd: om 18:00 uur
Waar: met max. 4 genodigden bij ons aan tafel in Wageningen

We vragen je om iets van jezelf, iets persoonlijks, mee te nemen en in te brengen: van een lied of gedicht tot een voorwerp of kunstwerkje.
Een donatie voor deze avond is welkom, in geld of anderszins aan het initiatief Huis van Licht en Vrede.

Chef-kok Anadya en gastheer Inno verwelkomen je van harte!

 

Geïnteresseerd?

Laat het ons gauw weten en we sturen je een uitnodiging met verdere informatie.

Je kunt je via deze link inschrijven.

 

Ga naar de AGENDA
voor overige activiteiten.

 

Huis van Licht en Vrede

We roepen in herinnering met welke intentie er begonnen is aan Huis van Licht en Vrede; het creëren van een pleisterplaats op de reis door het leven, een ervaringsplek van en voor innerlijk leven. Een plek die we met elkaar mogelijk maken, waar iedereen zich thuis mag voelen, indachtig:

Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren.
Wij zijn mens op Aarde met verstand en geweten begiftigd, levend in vol bewustzijn; wij streven ernaar in een geest van broeder- en zusterschap samen te leven.

Vrij naar Artikel 1 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens – VN

 

In deze zin willen wij onze gemeenschap verder (uit)bouwen; willen we krachten bundelen en kennis en ervaring delen. Kortom, de reis gaat door.