Sterren stralen

by | Jan 6, 2022 | Reisverslagen

Inmiddels meer dan 2000 jaren geleden gingen drie wijzen uit het oosten op een goede dag op reis; ieder vanuit zijn eigen landstreek. Een helder stralende ster was hun gids. De ster bracht hen tezamen op weg richting Jeruzalem. Vandaar leidde ze de drie nog iets naar het zuiden, om boven Bethlehem stil te staan.

Bijzonder hoe een lichtende ster aan de hemel drie koningen met hun gevolg in beweging zette. En bijzonder hoe wij wereldwijd nog ieder jaar in de Kersttijd het geboorteverhaal, waarin dit plaatsvond, gedenken en vieren.
Bijzonder, want wie laat zich in onze tijd nog leiden door sterren aan de (nachtelijke) hemel? En zien we die nog wel? Kúnnen we ze nog wel zien, in Nederland al helemaal met zo veel lichtvervuiling?

En toch, wij menen op een nieuwe manier in deze december- en januarimaand, op de overgang van 2021 naar 2022, waar te nemen dat er meer en meer lichtjes gaan schijnen. Niet aan het hemelfirmament; nu gewoon op straat, in huizen waar mensen wonen en leven. Fysiek en in de harten van de mensen.

Door een virus en door alle wereldwijde maatregelen daar ten gevolge van, worden we nu al twee jaar in het dagelijks bestaan beziggehouden en gekooid. Ja, dit zijn straffe woorden, maar hoe zit het met die creatieve en sociale mens, die we zijn met een eigen verantwoordelijkheid?
Bestaat het, dat de mensheid vandaag de dag zichzelf niet meer kent in het mens Zijn?

In deze tijd, waarin lastig te onderscheiden is wat waar is en wat werkelijk is, is het verheugend dat mensen eigen keuzes gaan maken: dat zij zien dat gezond, heilzaam en heel Zijn niet van buitenaf (alleen) bepaald wordt. En juist ook van binnenuit, je innerlijke mens!
Laten we op weg gaan en onze reis voortzetten. Laten we ons niet van ons eigen lichtend pad af houden; op weg in een nieuw jaar.

Wij wensen je een helder & krachtig en natuurlijk ook een
gezond & liefdevol nieuw jaar 2022!

Met stralende groet,
Anadya en Inno

Foto: Winters uitzicht op landgoed Quadenoord

Uitnodiging: diner, gesprek & ontmoeting

Samen aan tafel

Wanneer: vrijdag 21 januari, 11 februari, 4 maart
Tijd: om 18:00 uur
Waar: met max. 4 genodigden bij ons aan tafel in Wageningen
Kosten: donatie die ten goede komt aan Huis van Licht en Vrede

Stel je voor, een avond met elkaar genieten van heerlijk vegetarisch & biologisch eten, in goed gezelschap met inspirerende gesprekken.

Gastheer Inno en chef-kok Anadya verwelkomen je van harte.

We hebben drie vrijdagavonden gepland waar je je voor kunt inschrijven.

Geïnteresseerd?

Laat het ons gauw weten en we sturen je een uitnodiging met verdere informatie.

Gayatri mantra meditaties

Een uur lang gebed voor Licht in de wereld

Wanneer: 20 januari, 3 en 17 februari, 3, 17 en 31 maart
Tijd: van 9.30 tot 10.30 uur
Waar: online via youtube live stream
Kosten: donatie die ten goede komt aan Huis van Licht en Vrede

Gayatri mantra is de ‘moeder van alle mantra’s’ en een eeuwenoud gebed tot ontwaken. We reciteren de mantra zoals deze in de traditie bij Prajnaparamita wordt gezongen. In de meditatie reciteren we 108x Gayatri mantra en zijn daarna ca. 20 minuten in stilte. Ter afsluiting van de meditatie zingen we de drie ‘closing mantras’.

Zing je mee? Meld je hier aan en je ontvangt de link

Closing mantra:

Om Sarabe Bhavantu Sukinah
Sarabe Santu Nira Maya
Sarabe Bhadrani Pashantu
Maha Kashid Dhuka Bhag Bhavet

“Moge alle wezens gelukkig zijn.
Moge allen vrij zijn van lijden.
Moge het bestaan voorzien in ieders noden.
Moge allen God in zichzelf vinden.”

Huis van Licht en Vrede

We roepen in herinnering met welke intentie er begonnen is aan Huis van Licht en Vrede; het creëren van een pleisterplaats op de reis door het leven, een ervaringsplek van en voor innerlijk leven. Een plek die we met elkaar mogelijk maken, waar iedereen zich thuis mag voelen, indachtig:

Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren.
Wij zijn mens op Aarde met verstand en geweten begiftigd, levend in vol bewustzijn; wij streven ernaar in een geest van broeder- en zusterschap samen te leven.

Vrij naar Artikel 1 van de
Universele Verklaring van de Rechten van de Mens – VN

In deze zin willen wij onze gemeenschap verder (uit)bouwen; willen we krachten bundelen en kennis en ervaring delen.

Kortom, de reis gaat door.