Dwaalmomenten

by | Jun 28, 2021 | Reisverslagen

Dwaalmomenten… horen bij een lange reis. En ze horen bij de Zomertijd – tijd waarin lange lichte dagen met krachtig zonlicht ons naar buiten roepen.
Na een werkzame winter en voorjaar zijn wij toe aan even uitademen. Aan loom en lui op een stoel in de schaduw in plaats van onderweg en doelbewust bezig; aan rustig genieten.

Dan, met een boek op schoot, of gezoem van bijen in kleurrijke bloemenweelde in de tuin valt opeens op hoeveel er te zien is rondom ons. Zonnige dagen worden weken.

Als klap op deze vuurpijl zijn we met onze kleindochter in de dierentuin: uren dwalen en meekijken door de ogen van een kind; tijd valt weg en alle ruimte rondom openbaart zich aan onze ogen en zintuigen. Even staat de tijd dan stil; we hoeven nergens heen; we zijn hier – nu.

En dat midden juni 2021 op de overvolle, zonovergoten paden, terrassen en in de speeltuin.

Kan een tegenstelling groter zijn? Kan al het lawaai, zoveel gedoe rondom – al het ‘moeten’ waar we moe van worden zomaar – even verdwijnen? Van binnen een moment van rust? Ja, als we door de ogen van het kind kijken, nieuwsgierig, vol verbazing en in verwondering; als we beeldschermen even inwisselen voor groen en natuur, buiten.

Als we even (ver)dwalen, dan ervaren we wat er al – en wat er ook nog is. Dat valt ons toe.

Op de reis van licht en vrede ontmoetten we zo de afgelopen tijd bijzondere initiatieven op onze weg. Zomaar een telefoon die gaat; een oproep via email. Persoonlijk, aan ons gericht. Als een steen midden op de weg .. op onze weg …

‘Als we een fysieke plek met Huis van Licht en Vrede gehad zouden hebben’ zeiden we tegen elkaar, ‘dan zouden we zeker Oloides, deze juweeltjes van Martin van der Meulen in ons Huis te koop aanbieden.’
Martin belde ons vorig jaar al op om een exemplaar vol licht en energie voor onze plek ter beschikking te stellen. Nu we onze activiteiten vanuit ons woonhuis verder ontwikkelen, beginnen we maar gewoon met wederverkoop van oloides vanuit ons huidige thuis.

Als je de schoonheid, licht en levensenergie van een Oloide in je hand voelt, dan is ie verkocht. Op afstand werkt wat minder, maar kijk even op de website hoe de Oloide uit de binnenkant van een kubus ontstaat. Wat een mooie tegenstelling 😉

Heb je wel eens een ogenblik gezien? Ruud Spaargaren is een meester in het vastleggen van Ogenblikken, in een ogenblik. Graag brengen we zijn fotoboek, deze actie via VoordeKunst onder de aandacht. Want …, wat hadden we graag Ruud’s foto’s in ons eigen Huis ten toon gesteld: Hoe wonderlijk om in een dagelijkse aanblik zoveel licht en wezenlijkheid van een medemens naar boven te halen. Ontroerend.

Dit is wat we willen doen; licht laten schijnen op al de initiatieven waar het Licht zich manifesteert. En waarin we ervaren dat we verbonden zijn en onze verbondenheid delen; waarin we de stilte laten klinken.

Zo, op reis door het leven hoeven we alleen maar om ons heen te kijken. En tal van dwaallichten flikkeren op; wijzen de weg naar wat ons tegemoet komt. Veel valt ons toe. We hoeven alleen maar ogen en oren open te houden; kijken door de ogen van ons kind. Luisteren naar de stilte in onze oren. Verdwalen.
Deze zomer gaan we op pad. We gaan stenen en stokken, oloides en ogenblikken, misschien wel schelpen verzamelen. In de nazomer komen we terug; tot dan.

We wensen iedereen veel dwaalmomenten toe,
met zonnige groet,

Anadya en Inno

El alma   –   Anadya, Marike en Paula live tijdens de mantra avond op 16 juni 2021

Mantra meezing avonden

Woensdag 30 juni – laatste keer voor de zomer
Online van 20.00 – 21.15 uur

Ons eigen huis wordt op woensdagavond een heuse studio met camera, microfoons en lampen! Een plek van waaruit we Licht en Vrede de wereld in sturen. Je ziet het resultaat in het filmpje hierboven. Na een warming-up zingen we een uur lang prachtige mantra’s, voor heling, licht en vrede.

Zing je mee?

Meer informatie en aanmelden via Anadya.nl

 

Huis van Licht en Vrede

We roepen in herinnering met welke intentie er begonnen is aan Huis van Licht en Vrede; het creëren van een pleisterplaats op de reis door het leven, een ervaringsplek van en voor innerlijk leven. Een plek die we met elkaar mogelijk maken, waar iedereen zich thuis mag voelen, indachtig:

Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren.
Wij zijn mens op Aarde met verstand en geweten begiftigd, levend in vol bewustzijn; wij streven ernaar in een geest van broeder- en zusterschap samen te leven.

Vrij naar Artikel 1 van de
Universele Verklaring van de Rechten van de Mens – VN

In deze zin willen wij onze gemeenschap verder (uit)bouwen; willen we krachten bundelen en kennis en ervaring delen.

Kortom, de reis gaat door.