De reis gaat verder

by | Feb 7, 2021 | Reisverslagen

Onze plannen voor het Huis van Licht en Vrede kwamen afgelopen najaar tot stilstand nadat de aankoop van de kerk en woning in Dieren niet doorging. Deze wintertijd blijkt een tijd van bezinning. Inmiddels beginnen er – met het ontluiken van de sneeuwklokjes – ook weer nieuwe ideeën te borrelen. Nu we geen concrete locatie op het oog hebben, en fysieke bijeenkomsten niet aan de orde zijn vanwege Corona, willen we (online) activiteiten gaan organiseren vanuit ons eigen huis.

Anadya start deze week met een serie van zeven Mantra Meezing Avonden, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Mantra Meezing Avond

10 februari 20.00 uur online

Zingen is goed voor je. Voor je lijf, je hersenen én je humeur. Sámen zingen is nog krachtiger! Ook al zingen we fysiek niet in één ruimte, de kracht van samen zingen is voelbaar tijdens online zingen.Na een warming-up zingen we een uur lang prachtige mantra’s, voor heling, licht en vrede.

Anadya – Zang en Indiaas harmonium
Marike – Zang en percussie

Mantra’s zijn teksten die een bekrachtigende betekenis hebben, en het denken beschermen (bv. tegen piekeren of zorgen). Omdat je tijdens zingen eigenlijk aan niets anders kúnt denken! Er is de klank, de beleving en verder niets.

Een van de bekendste mantra’s is Om, een klank uit de oude Indiase taal Sanskriet. We zingen mantra’s in het Sanskriet, maar ook in andere talen zoals in het Engels.

Zing je mee?

A.s woensdagavond 10 februari 20:00 uur is de eerste keer van een reeks van zeven Mantra Meezing Avonden.
Iedereen is welkom en deelname is gratis. Wie wil/kan mag ons ondersteunen met een donatie.
Schrijf je hier in voor woensdag 10 februari van 20:00 – 21:15 uur.
(als de link niet werkt: stuur een e-mail naar reserveren@anadya.nl)
Je ontvangt dan een e-mail met de link naar de YouTube live stream en de teksten.

24 februari is de volgende keer. Je meldt je voor iedere avond opnieuw aan, zodat je de juiste informatie toegestuurd krijgt.

Graag tot zings!

 

Huis van Licht en Vrede

We roepen in herinnering met welke intentie er begonnen is aan Huis van Licht en Vrede; het creëren van een pleisterplaats op de reis door het leven, een ervaringsplek van en voor innerlijk leven. Een plek die we met elkaar mogelijk maken, waar iedereen zich thuis mag voelen, indachtig:

Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren.
Wij zijn mens op Aarde met verstand en geweten begiftigd, levend in vol bewustzijn; wij streven ernaar in een geest van broeder- en zusterschap samen te leven.

Vrij naar Artikel 1 van de
Universele Verklaring van de Rechten van de Mens – VN

In deze zin willen wij onze gemeenschap verder (uit)bouwen; willen we krachten bundelen en kennis en ervaring delen. Kortom, de reis gaat door.
Binnenkort volgt er meer.

Hartelijke groet,   Anadya en Inno