Cirkel van Licht

by | Feb 20, 2021 | Reisverslagen

Ja, als Verbinding het toverwoord is ….

Op het moment halverwege 2020, dat in de voormalige dorpskerk in Dieren onze droom tot leven kwam om een Huis van Licht en Vrede te stichten, toen al was zonneklaar dat wij dit met een gemeenschap willen realiseren. Want een ervaringsplek voor en van innerlijk leven wens je iedereen toe! En … de fysieke omvang van zo een project is te groot voor twee, in ieder geval ons tweeën.

Tegelijkertijd hebben we ervaren ondanks en dankzij de wereldwijde Coronatijden dat wij mensen creatieve en sociale wezens zijn. Dat wij daarnaast een natuurlijk leven leiden. Wij –en niet alleen wij– ervaren dat alle drie lagen tegelijkertijd aanwezig zijn; dat ze tijdens onze reis door het leven door elkaar heen verweven zijn. We verlangen naar licht en heelheid.

Niet alleen gezond leven is belangrijk. Ook van betekenis zijn is van belang, door dagelijkse bezigheden te hebben. Verbonden zijn met anderen en er toe doen in een kleine of grote samenleving, zijn waarden die ons mens maken. Die ons doen leven. Hier zijn we dankbaar voor dat dit ons ‘gegeven’ is.

Afgelopen Advents- en wintertijd met vele lange donkere dagen hebben we als niet eerder tevoren ervaren hoe intens blij we zijn elke dag ons licht te voelen; ons licht te weten en samen ons eigen Licht te ontsteken.

Samen het Licht in ons te vieren. Om alle dagen Zondag te vieren.

Dit willen we graag met jullie, met iedereen delen.

Veel licht toe gewenst, met warme groet, Anadya en Inno

 

Lichtpuntjes

Elke ochtend – bijna steevast kwart voor 8, maar dat zal aan onze biologische klok liggen 😉 – steken we een kaars aan, ontsteken we ons Lichtpuntje.
Dan reciteren wij 9x Gayatri mantra, die kortweg gezegd, refereert aan het Universele Licht. En zijn even stil. Met deze rituele handeling die zo’n 10 minuten in beslag neemt, beginnen we onze dag.

Een affirmatie (bekrachtiging) die we voor die dag regelmatig uitspreken:
‘Ik ben gezond en leef licht; ik blijf optimistisch en positief gestemd’.
Hard nodig in deze tijden?

We nodigen jou, jullie, iedereen uit om eveneens de dag licht te beginnen. Ontsteek elke dag weer je eigen vlam, jouw Lichtpuntje. Spreek jouw mantra, breng de Zonnegroet of bid het Onze Vader. Wat en hoe, klank en gebaar is aan jezelf, jouw eigen creativiteit.

Tegelijkertijd stellen we ons in een moment van stilte voor, dat we samen een kring vormen – ieder op zijn en haar eigen plaats. Een cirkel van Licht strekt zich uit over … ja, over heel de planeet Aarde. We weten ons verbonden in onze eigenheid van mens-zijn. En we delen onze gemeenschappelijke zorg voor het huis waarin / waarop we leven, planeet Aarde.

Reis je mee? Brand je jouw Lichtpunt! Ja, verbinding is een toverwoord … waarvan we de strekking nog verder mogen ontdekken.

 

Lichtpunten zijn er genoeg, in soorten en maten.

Jouw lichtpunt kun je bestellen. Daarmee draag je een steen bij aan het Huis van Licht en Vrede. Lees hier het verhaal van dit lichtpunt.

Bestellen: via de website of per email naar inno@huisvanlichtenvrede.nl met vermelding van de bestelling en jouw naw- en contactgegevens.

Mantra Meezing Avond

24 februari 20.00 uur online

Zingen is goed voor je. Voor je lijf, je hersenen én je humeur. Sámen zingen is nog krachtiger! Ook al zingen we fysiek niet in één ruimte, de kracht van samen zingen is voelbaar tijdens online zingen.

Na een warming-up zingen we een uur lang prachtige mantra’s, voor heling, licht en vrede.

Anadya – Zang en Indiaas harmonium
Marike – Zang en percussie

Mantra’s zijn teksten die een bekrachtigende betekenis hebben, en het denken beschermen (bv. tegen piekeren of zorgen). Omdat je tijdens zingen eigenlijk aan niets anders kúnt denken! Er is de klank, de beleving en verder niets.

Een van de bekendste mantra’s is Om, een klank uit de oude Indiase taal Sanskriet. We zingen mantra’s in het Sanskriet, maar ook in andere talen zoals in het Engels.

 

Zing je mee?

A.s woensdagavond 24 februari 20:00 uur is de tweede keer van een reeks van zeven Mantra Meezing Avonden.
Iedereen is welkom en deelname is gratis. Wie wil/kan mag ons ondersteunen met een donatie.
Schrijf je hier in voor woensdag 24 februari van 20:00 – 21:15 uur.
(als de link niet werkt: stuur een e-mail naar reserveren@anadya.nl)
Je ontvangt dan een e-mail met de link naar de YouTube live stream en de teksten.

Graag tot zings!

 

Huis van Licht en Vrede

We roepen in herinnering met welke intentie er begonnen is aan Huis van Licht en Vrede; het creëren van een pleisterplaats op de reis door het leven, een ervaringsplek van en voor innerlijk leven. Een plek die we met elkaar mogelijk maken, waar iedereen zich thuis mag voelen, indachtig:

Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren.
Wij zijn mens op Aarde met verstand en geweten begiftigd, levend in vol bewustzijn; wij streven ernaar in een geest van broeder- en zusterschap samen te leven.

Vrij naar Artikel 1 van de
Universele Verklaring van de Rechten van de Mens – VN

In deze zin willen wij onze gemeenschap verder (uit)bouwen; willen we krachten bundelen en kennis en ervaring delen. Kortom, de reis gaat door.
Binnenkort volgt er meer.

Hartelijke groet,   Anadya en Inno