Verwondering

by | Jun 24, 2022 | Reisverslagen

Zo binnen…

Zoals wij ons in ons woon- en werkhuis in Wageningen steeds lichter en vrediger gaan voelen, lijkt de reis naar een Huis van Licht en Vrede een nieuwe dimensie te krijgen. Of is het een nieuwe fase?
In afgelopen twee jaren zijn we veel meer in en vanuit (t)huis gaan werken. Ook onze droom van een ‘ervaringsplek van en voor innerlijk leven’ heeft zich zo hier verder ontwikkeld: samen zingen, mediteren, stil zijn en samen aan tafel met steeds meer en andere gasten is hier orde van de dagen geworden.

Zo buiten !

Tegelijkertijd hebben we vastgesteld dat we regelmatig ‘naar buiten’ moeten. Dat moeten slaat er op, dat het ons goed doet. Wie weet het nog, uit het vorige reisverslag? Dat we er blij van worden!
Elke dag een frisse neus halen; een wandeling of fietstocht buiten doet wonderen. Een museumbezoek kan en mag weer. Voor een live bijeenkomst mantrazingen (organiseren) in een naburige kerk lopen we weer warm.
En nu het zomer wordt, herinneren we onze uitstapjes en vakantiebestemmingen van vorige jaren. Vaker hebben we tegen elkaar gezegd: eigenlijk zijn er veel plekken te ontdekken waar licht & vrede te ervaren zijn. Waar rust en stilte natuurlijk zijn; kabbelend water, ruisend blad aan bomen en vogelgezang. We gaan graag naar buiten.
Misschien is de hele planeet Aarde bedoeld om Huis van Licht en Vrede te zijn?

Zomerbestemmingen

Hier vind je twee initiatieven, ‘huizen’ van licht & vrede die we van harte aanbevelen. Het zijn plekken waar in vol bewustzijn gewerkt wordt aan een nieuwe wereld, aan Nieuwe Aarde. Komende julimaand gaan wij er ook weer naar toe; voor een cursusweek, en retraite.

Centrum La Genête – sterrenhotel
In het midden van Frankrijk, in departement Creuse vind je Centrum La Genête, waar rust, natuur en een heldere sterrenhemel nog dagelijkse kost zijn. De cursussen (enkele cursusweken) die er gegeven worden, zijn bedoeld om het blikveld op onszelf, ons leven hier op Aarde stevig te verruimen. De verzorging is uit eigen tuin en biologische keuken.
Eind juli 2022 is de cursusweek Natuurwezens te volgen. (Nog enkele plekken vrij. En ik – Inno ga met Anna koken.) De eenvoud van leven, de stilte van de natuur èn het persoonlijke contact maken aannemelijk dat er van oudsher meer tussen hemel en Aarde te ontdekken is. Er wordt gevraagd om je gewoon te verwonderen 😉
En de spiegel is, dat jij zelf dit ont-dekken hebt te doen. Als je er innerlijk geen ruimte voor hebt, dan wordt het voor (de) wezens heel lastig om zich te tonen ..
Centrum La Genête is ook als vakantie- of verblijfsbestemming van harte aanbevolen. Je bent ook welkom om uit te rusten, een wandeling te maken, om …

La Roseraie de Sacha
Hoe wonderlijk, ook in diezelfde Creuse in Midden Frankrijk vind je La Roseraie de Sacha. Dit landgoed is een ‘Centre for Awakening and the Art of natural living’. Het is een plek waar Anadya al jaren, vanaf het begin van het initiatief, tot rust komt. Je wordt er aangemoedigd íeder moment te leven in het licht van gewaarzijn.
Vrijwel het hele jaar door geeft Prajnaparamita hier iedere week een retraite. Er is veel satsang en meditatie, er zijn overheerlijke vegetarische maaltijden, het meeste uit de eigen biologische tuinen.
Er wordt nauwelijks gesproken en hoe makkelijk is het dan hier om op te gaan in de natuur en je te verwonderen… 

Een mooie zomer

Wensen wij je toe: een zomer vol verwondering, waarin je veel te ont-dekken vindt.
Met lichte groet,   Anadya en Inno

Gezelschap

Hoe een Pinksterbezoek aan een expositie nieuw gezelschap kan opleveren?

Sinds enkele dagen is bij ons in huis een nieuwe huisgenoot aangekomen: een beeld waar wij ‘op slag’ door geraakt werden. En dat zijn weg naar Wageningen heeft gevonden. De enkele woorden zeggen alles.

 

Hoe ik de wereld ook aantref,
ik voeg mijn liefde in.

 

 

 

 

Beeld gemaakt door Rolf Zeldenthuis

Uitnodiging: diner, gesprek & ontmoeting

Samen aan tafel

Stel je voor, een avond met elkaar genieten van heerlijk vegetarisch & biologisch eten, in goed gezelschap met inspirerende gesprekken.

Afgelopen januari zijn we van start gegaan met ‘Samen aan Tafel’. We zijn heel blij met en na de eerste avonden; fijne en mooie mensen zijn aangeschoven. Daarom hebben we voor het najaar vier nieuwe avonden gepland!

Wanneer: vrijdag 23 september, 14 oktober, 11 november en 9 december
Tijd: om 18:00 uur
Waar: met max. 4 genodigden bij ons aan tafel in Wageningen

Ter voorbereiding vragen we iedereen om iets van zichzelf, iets persoonlijks mee te nemen en in te brengen: van een lied of gedicht tot een voorwerp of kunstwerkje.
Een donatie voor deze avond is welkom, in geld of anderszins aan het initiatief Huis van Licht en Vrede: om een volgende ontmoeting aan tafel weer mogelijk te maken.

Chef-kok Anadya en gastheer Inno verwelkomen je van harte.

 

Geïnteresseerd?

Laat het ons gauw weten en we sturen je een uitnodiging met verdere informatie.

Je kunt je via deze link inschrijven.